Wat is algemene of klassieke kinesitherapie?

De klassieke kinesitherapie wil de mobiliteit van het bewegingsapparaat (vnl spieren en gewrichten) verbeteren en zo de pijn verminderen. Dit gebeurt door middel van mobilisaties, massage, stretching, oefeningen en (kinesio)taping.

Voor wie?

Voor iedereen die problemen heeft om vlot en pijnvrij te bewegen. Dit kan zowel bij acute als chronische klachten na een trauma, operatie of overbelasting.

Hoe werkt dit?

Eerst wordt er gewerkt op de mobiliteit: mobilisaties van gewrichten en spierontspannende technieken moeten er voor zorgen dat er terug een volledige mobiliteit van het gewricht is. Daarnaast wordt er via oefentherapie voor gezorgd dat de spieren versterken en optimaal functioneren zodanig dat de kans op het terugkeren van de klachten minimaal wordt. Een klassieke tape kan het gewricht tijdelijk beschermen bij bvb verrekking van de ligamenten van de enkel. Een elastische kinesiotape kan het gewricht en de spieren ondersteunen terwijl de volledige mobiliteit behouden blijft.

Extra

Bij heup- en knieoperaties kan er gebruik gemaakt worden van een kinetec. Dit toestel werkt via het principe van continuous passive motion en zorgt ervoor dat uw been geplooid en gestrekt wordt volgens de ingestelde grenzen. Dit gebeurt volledig passief zodanig dat u beter kan ontspannen en de nieuw gewonnen mobiliteit kan onderhouden, zonder de hulp van de therapeut.